Nyhetsbrev

Fullspäckat program under senhösten och våren

Fullspäckat program under senhösten och våren

Finsk-svenska handelskammaren har en fullspäckad evenemangskalender inför årets slut och första halvan av nästa år. På programmet står flera intressanta seminarier och evenemang i både Finland och Sverige. Bland talarna återfinns som vanligt toppnamn inom både näringslivet och politiken samt framgångsrika och intressanta entreprenörer inom flera verksamhetsområden.

Senhöstens stora seminariearrangemang äger rum i Helsingfors den 3 december. Under dagen håller vi ett seminarium ombord på Silja Symphony med temat Finland och Sverige på den globala arenan. Talare på seminariet är bland andra Finlands näringsminister Katri Kulmuni och Sveriges f.d. statsminister Fredrik Reinfeldt. Även Stora Ensos vd och koncernchef Karl-Henrik Sundström, Bolidens vd och koncernchef Mikael Staffas samt EVA:s direktör Emilia Kullas deltar. Moderator för seminariet är KSF Medias vd Anna Hellerstedt.

Samma kväll, alltså den 3 december, arrangerar vi ett kvällsseminarium i samarbete med Sveriges ambassad. Här vidgar vi perspektivet till att omfatta hela Norden i en turbulent omvärld. I seminariet medverkar återigen Fredrik Reinfeldt, som får sällskap av riksdagsledamöterna Elina Lepomäki från Samlingspartiet och Anders Adlercreutz från Svenska folkpartiet. Diskussionen leds av YLE:s välkända Nordenkorrespondent Kirsi Heikel.

En vecka senare, den 11 december, står kreativiteten i fokus på seminariet Kreativitet, en väg till framgång. Seminariet äger rum i Åbo och tar upp upplevelser och storytelling som en grund i företagens varumärkesbygge. Amos Andersonprofessorn Bengt Kristensson Uggla från Åbo Akademi reder tillsammans med Susanna Rahkamo, vice ordförande för Finlands Olympiska kommitté, Linus Almqvist, kommunikationsdirektör på Ramboll i Sverige samt Johanna Stenback, innehålls- och evenemangsproducent inom Moomin Characters-koncernen ut hur företag kan få inspiration från de kreativa näringarna och implementera den i sin egen verksamhet.

Efter ett välförtjänt juluppehåll kommer vi sedan till vårens program. Vårlunchen på Grand Hôtel i Stockholm är väl vid det här laget att betrakta som mer eller mindre en institution. Datumet för vårlunchen är den 1 april.

Precis på tröskeln till sommaren, närmare bestämt den 26 maj arrangerar vi sedan ett stort seminarium i samband med handelskammarens årsmöte i Helsingfors. Bekräftade talare så här långt är Jacob Wallenberg, styrelseordförande för Investor och ordförande i Finsk-svenska handelskammarens fullmäktige, Leif Johansson, styrelseordförande för AstraZeneca samt Annica Bresky, nytillträdd vd för Stora Enso.

Utöver alla dessa högklassiga evenemang kommer även ett antal mindre tillställningar att äga rum i handelskammarens regi. Vi kan redan nu avslöja att ett av vårens seminarier kommer att handla om ett ytterst aktuellt tema– nämligen artificiell intelligens.

Du som är medlem är alltid varmt välkommen till alla våra seminarier. Vi hoppas att du kan komma på så många av dem som möjligt.

Relaterade artiklar