Nyhetsbrev

Knyt kontakter till framtidens tvåspråkiga experter

Vill du som arbetsgivare komma i kontakt med nytänkande och drivna studenter som får kompetens att arbeta på både finska och svenska inom sitt område?

De studenter som avlägger en tvåspråkig examen vid Helsingfors universitet (en s.k. Tvex) blir inte bara experter i sitt eget ämne utan utvecklar dessutom yrkeskompetens på två språk. Tvåspråkiga experter utbildas i bl.a. miljövetenskaper, biologi, kemi och juridik.

Kan du som arbetsgivare erbjuda studenterna en praktikplats där arbets- eller handledningsspråket är svenska eller möjlighet att skugga en svenskkunnig expert under en arbetsdag (s.k. job shadowing)? Just nu kan företag och organisationer registrera sig i det s.k Tvex-nätverket dit studenter kan vända sig när de vill använda och utveckla sin tvåspråkiga expertis.

Registrera din organisation i nätverket här »

Läs mera om nätverket och HU:s tvåspråkiga examina här »

Om du är intresserad av att träffa Tvex-studenter är du även hjärtligt välkommen på evenemanget “Tvåspråkiga experter i arbetslivet” som ordnas 11.12.2019 kl. 17-19 i Tankehörnan i Helsingfors. Syftet med evenemanget är att skapa en mötesplats för Tvex-studenter och arbetsgivare som är i behov av tvåspråkig expertis.

Läs mera och anmäl dig till evenemanget här!

Kontakta projektkoordinator Maria Forsius om du har frågor om nätverket eller evenemanget (maria.forsius@helsinki.fi). Du får även gärna tipsa om andra organisationer som vi kunde bjuda med i nätverket.

Välkommen med!

Relaterade artiklar