Finsk-svenska handelskammarens mentorskapsprogram
En hjälpande hand


Tillsammans suddar vi ut gränser och lyfter talanger till en nordisk dimension

Unga personer som tar steget ut i arbetslivet behöver stöd för att lättare kunna orientera sig i sin karriär. De behöver en mer erfaren person att utbyta tankar med och som kan hjälpa dem att tänka större och se fler alternativ. 

Finsk-svenska handelskammaren aktiverar sitt nätverk och bidrar med att förverkliga ett mentorprogram för personer som är i slutskedet av sina studier eller blivit klara med sin högskoleexamen och behöver stöd i sin självutveckling och i att identifiera vägen till karriärmöjligheter över landsgränserna i Sverige, Finland eller i ett annat nordiskt land.

Vad är mentorskap på FINSVE?

Målet med mentorskap är att en mer erfaren och kunnig person, en mentor, delar med sig av sina erfarenheter och sitt yrkesmässiga kunnande till en person, en adept, som vill och har förmågan att utveckla sig själv. Mentorskap utvecklar både adepten och mentorn i form av personligt ledarskap. Finsk-svenska handelskammarens mentorskapsprogram öppnar dörrar i Norden! 

Programmet genomförs på svenska.

Sagt om programmet:

“Ett ypperligt program, roligt att få vara med” -Mentor

”Väldigt professionellt organiserat – programmet överträffade helt mina förväntningar” -Mentor

”Jag är otroligt tacksam över, och väldigt nöjd med, mina diskussioner med min mentor” -Adept

”Väldigt trevliga människor och en välkomnande atmosfär på alla träffar” -Adept

För mentorn

Är du intresserad av att hjälpa och bjuda på dina erfarenheter och kontakter samt ta lärdom av den yngre generationen genom konstruktiva samtal? Har du erfarenhet och kontakter på nordisk nivå?

Läs mer om att vara mentor och vad processen kan ge dig.

Läs mer och ansök

För adepten

Är du ambitiös och intresserad av självutveckling? Inspireras du av karriärmöjligheter i Sverige, Finland eller ett annat nordiskt land? Är du i slutskedet av dina studier eller precis blivit klar med din magisterexamen?

Läs mer om programmet, vad som förväntas av dig och vad du kan få ut av att delta.

Läs mer och ansök

Samarbetspartners
Samarbetspartners