Tidigare evenemang

Årsmöte

Årsmöte

Finsk-svenska handelskammaren kallar sina medlemmar till årsmöte i Stockholm den 24 maj 2023. På den efterföljande lunchen talar Finlands utvecklings- och utrikeshandelsminister Ville Skinnari.

Skinnari talar under rubriken Finland och Sverige: Trygghet, konkurrenskraft och ny export med gemensamma lösningar.

Ville Skinnari är utvecklings- och utrikeshandelsminister i Sanna Marins regering. Till utbildningen är han jurist (Master of Laws), BBA, BA Hons, och har suttit i partistyrelsen för Finlands Socialdemokratiska parti sedan 2014. Uppdraget som utvecklings- och utrikeshandelsminister tillträdde han i december 2019. 

Årsmötet är öppet endast för Finsk-svenska handelskammarens medlemmar men till lunchen är även icke-medlemmar välkomna. Vi ordnar även en kryssning från Helsingfors till Stockholm för dem som vill resa till evenemanget från Finland.

Fakta om årsmötet

Dag: Onsdag 24 maj 2023
Tid: kl. 12:00–14:00 lokal tid (samling kl. 11:45).
Plats: Vapensalen, Grand Hôtel, Södra Blasieholmshamnen 8, Stockholm.
Den efterföljande lunchen serveras i den intilliggande Spegelsalen.
Anmälan: Senast 15 maj 2023 på finsve.com/arsmote »
Lunchmeny:
Halstrad regnbågslax på en bädd av säsongens grönsaker, serveras med dillkokt potatis och Nobisdressing. Mineralvatten. Kaffe och chokladkonfekt.
Lunchavgift:
Kostnadsfritt för medlemmar. Övriga 900 kronor.
Övrigt:
Begränsat antal platser.

Till anmälan

Kryssningspaket från Helsingfors

Mats Warstedt, Senior Vice President, Market Area Nordics, Patria Global Division

Finsk-svenska handelskammaren arrangerar en kryssning med Silja Line t/r från Helsingfors till årsmötet i Stockholm.

På kryssningen talar Mats Warstedt, Senior Vice President, Market Area Nordics på Patria Global Division om hur försvarsindustrin har påverkats av Rysslands invasion av Ukraina och den allmänna destabiliseringen i världen.

Kryssningen äger rum den 23-25.5.2023 och inkluderar A-hytt samt frukostbuffé och middag på både ut- och hemresan. I priset ingår även lunchavgiften (se ovan) samt transport mellan hamnen och Grand Hôtel. Begränsat antal platser.

Pris: Medlemmar 150 euro, övriga 250 euro.
Anmälan: Senast 8 maj 2023 på finsve.com/arsmoteskryss »

Anmälan årsmöte + kryssning

Mera om föredraget: Försvarsindustrin har påverkats mycket av Rysslands invasion av Ukraina och den allmänna destabiliseringen i världen. Patria är inget undantag och har senaste tiden sett en kraftig ökning av efterfrågan på företagets produkter, inte minst från Sverige. Mats kommer att tala om hur Patria påverkas av faktorer som det djupa finsk-svenska försvarssamarbetet, Nato-anslutningen samt ökat fokus på materielförsörjning, men kommer också att beröra mjuka aspekter som hur det är att arbeta som svensk och ledare i en traditionell finsk ingenjörsorganisation.

Mera om Patria: Patria är en internationell leverantör verksam inom försvars- och säkerhetssektorn och för flygindustrin. Patria förser sina kunder med utrustning, kontinuerlig prestandautveckling samt utvalda produkter och tjänster för underrättelse-, övervaknings- och ledningssystem. Patria ägs av finska staten (50,1 %) och norska Kongsberg Defence &; Aerospace AS (49,9 %) och har över 3000 anställda bland annat i Finland, Sverige, Norge, Belgien, Nederländerna, Estland, Lettland och Spanien. Patria äger 50% av Nammo, och tillsammans bildar dessa tre företag ett ledande nordiskt försvarspartnerskap.
www.patriagroup.comRelaterade artiklar