Tidigare evenemang

Webbinarium: Hur ordna årsstämmor på distans eller som hybrid?

Webbinarium: Hur ordna årsstämmor på distans eller som hybrid?

Den globala pandemin ledde till ändringar i bolagens sätt att hålla årsstämma. Olika distans- och hybridlösningar blev vanligare. Möjligheten att delta på distans fick andelen deltagare på stämmorna att öka.

Miljön gynnades av att resandet minskade. Dessutom upptäckte företagsledningarna att bolagsstämman utgör ett utmärkt tillfälle till att marknadsföra varor och tjänster samt kommande finansieringsrundor.

Vi inbjuder dig till ett webbinarium om distansmöten den 18.5.2022 kl. 10.00 (finsk tid). Vad ska man förbereda sig på och vilka möjligheter och fördelar kan hybrid- och distansstämmor medföra för ditt företag? Du får se och höra hur ditt företag kan gå tillväga för att arrangera en lyckad hybridstämma utan tekniska eller juridiska problem. Webbinariet produceras av Finsk-svenska handelskammarens medlemsföretag Votech.

Till anmälan

Presentation av talarna:

Jesse Collin
Jesse Collin

Jesse Collin, direktör, juridiska ärenden, Börsstiftelsen

Jesse Collin är doktor i juridik och direktör för juridiska ärenden på Börsstiftelsen. Han har aktivt deltagit i utvecklingen av aktiebolagslagstiftningen i Finland. Han har varit sekreterare för justitieministeriets arbetsgrupp för förnyelsen av bolagsstämmor.

Han har tidigare arbetat på finansministeriets finansmarknadsavdelning med regleringsfrågor kring nationell och europeisk värdepappers- och bolagsrätt. Han besitter dessutom en gedigen kunskap inom värdepappers- och bolagsrätt genom sitt tidigare arbete på en av Finlands ledande advokatkontor. Han har även en forskarbakgrund från Helsingfors universitet.

Jari Kaitera
Jari Kaitera

Jari Kaitera, vd och grundare, Votech Oy

Jari Kaitera har över 20 års erfarenhet av internationella tillväxtföretag inom programmeringsbranschen i Finland, Sverige, USA och Italien. När coronapandemin hindrade genomförandet av fysiska möten, grundade Jari Kaitera och Rainer Leit företaget Votech i början av år 2021. Målet var att utveckla marknadens mest lättanvända mötes- och röstningsprogramvara.

Relaterade artiklar