Tidigare evenemang

Webbinarium om överföring av personuppgifter till tredje land

Webbinarium om överföring av personuppgifter till tredje land

De bestämmelser och rekommendationer som gäller för överföring av personuppgifter till länder utanför EU och EES regleras i GDPR. Genom ett antal beslut från EU-domstolen 2015 och 2020 har dessa krav förtydligats och ytterligare vägledningar har publicerats under senare tid tillsammans med ökade dokumentationskrav.

Advokatbyrån Hannes Snellmans dataskyddsexperter Caroline Sundberg och Sara Heikfolk berättar i ett webbinarium för FINSVE:s medlemmar om vilka regler som gäller för tredjelandsöverföringar av personuppgifter. I webbinariet behandlas även de nya standardavtalsklausuler (SCC) som har utfärdats av EU-kommissionen i juni 2021.

Fakta om webbinariet

Dag: Torsdag 27 januari 2022
Tid: kl. 9:00 – 10:30 svensk tid (kl. 10:00 – 11:30 finsk tid).
Övrigt: Webbinariets språk är engelska.
Anmälan: Här kan du anmäla dig till webbinariet

Om innehållet

Caroline Sundberg och Sara Heikfolk diskuterar bland annat dessa frågor:

  • Vilken vägledning om överföring till tredje land har publicerats?
  • Transfer Impact Assessment – hur gör vi en korrekt riskbedömning av dataskyddet i mottagarlandet
  • Tillämpning och erfarenheter av de nya standardavtalsklausulerna
  • Rekommendationer och reflektioner över hur man navigerar i detta "nya" juridiska landskap och processer som krävs för tredjelandsöverföringar

Alla deltagare får tillgång till ett dokument som Hannes Snellman tagit fram och som innehåller kommenterade word-versioner av de olika modulerna som ingår i de nya standardavtalsklausulerna.

Anmäl dig till webbinariet via länken nedan. Webbinariet kommer att spelas in och vara tillgängligt efteråt för alla som har anmält sig.

Till anmälan

Relaterade artiklar