Tidigare evenemang

Se webbinariet "Tysklands utrikeshandelskamrar till er tjänst" i efterhand

Se webbinariet "Tysklands utrikeshandelskamrar till er tjänst" i efterhand

Hemligheten bakom de tyska exportframgångarna står även till finländska företags förfogande: ett nätverk med 93 internationella handelskamrar.

Finländska företag kan köpa internationaliseringstjänster av de tyska utrikeshandelskamrarna överallt i världen på samma villkor som tyska företag. Det här är en möjlighet som Finsk-svenska handelskammaren gärna vill informera sina medlemmar och sitt nätverk om. Hör mer om tjänsterna på ett webbinarium som arrangeras den 8 november 2022.

Se en inspelning av webbinariet här:

Ett internationellt nätverk av handelskamrar

Tysklands internationella nätverk av handelskamrar verkar i 93 länder med över 150 kontor och 2 000 experter. Sedan 2017 har finländska företag haft möjlighet att köpa rådgivnings- och internationaliseringstjänster av kontoren som ingår i Tysklands utrikeshandelskammares (AHK) nätverk runtom i världen.  

Denna möjlighet baseras på ett avtal mellan Centralhandelskammaren i Finland, Tysklands industri- och handelskammares centralorganisation (DIHK) samt Tysk-Finska Handelskammaren i Helsingfors (AHK). Endast Danmark och Kroatien har ett liknande avtal med den tyska handelskammarorganisationen. Hittills har mer än 20 finländska företag utnyttjat dessa tjänster på andra marknader än i Tyskland. Ett av de mest kända av dem är möbeltillverkaren Isku.

Finländska företag kan kontakta Tysk-Finska Handelskammaren, som hittar en lämplig AHK-kontakt på den önskade målmarknaden.

På webbinariet berättar Tysk-Finska Handelskammarens vd Jan Feller samt direktören för innovation och hållbarhet inom internationella frågor på DIHK Kira Potowski om de möjligheter och tjänster som finns till de finländska företagens förfogande.

Relaterade artiklar